2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem

1. OBAVIJEST

Hrvatska udruga za dojenačku, dječju i adolescentnu psihijatriju
Psihijatrijska bolnica za djecu i mladež
Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba

organiziraju

2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju
djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem
„Mentalno zdravlje mladih – bogatstvo naroda“

Vrijeme održavanja: 18. i 19. svibanj 2018. godine
Mjesto održavanja: Hotel Dubrovnik, Zagreb

 

Poštovani,

Nakon uspješno održanog 1. hrvatskog kongresa o mentalnom zdravlju djece i mladih u listopadu 2016. godine na kojem je sudjelovalo preko 200 sudionika izrazita nam je čast i zadovoljstvo pozvati vas na 2. hrvatski kongres o mentalnom zdravlju djece i mladih s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Mentalno zdravlje djece i mladih – bogatstvo naroda“ koji će se održati u Zagrebu, 18. i 19. svibnja 2018. godine.

Djetinjstvo i adolescencija su razdoblja rasta i razvoja, doba igre i učenja, odnosno potrage za punim potencijalom i interesima koje će oblikovati pojedinca u cjelovitu odraslu osobu. Za većinu djece djetinjstvo i mladost su razdoblja bezbrižnosti i radoznalosti. No, ne i za svu djecu i mlade. Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji čak 20{e7dd60f41cfa3ea11f8d11383acf44e4a20d580ab71c24e39979da468affb059} djece i mladih diljem svijeta imaju neki poremećaj mentalnog zdravlja, od kojih tek svako peto dijete dobije adekvatno liječenje.

Djeca i mladi su kapital društva, a mentalno zdravlje djece i mladih bogatstvo jednog naroda. Kako doživljavamo mentalno zdravlje djece i mladih? Činimo li dovoljno da se bogatstvo Hrvatske u našim mladima povećava? O brojnim aspektima te unaprijeđenju mentalnog zdravlja djece i mladih kao bitnog činitelja cjelokupnog zdravlja i dobrobiti cijelog društva raspravljat će se na ovom kongresu.

S velikim zadovoljstvom najavljujemo da će nam se na kongresu pridružiti novoizabrani predsjednik Europskog društva za dječju i adolescentnu psihijatriju (ESCAP) prof. dr. sc. Dimitris C. Anagnostopoulos (Grčka) i glavna tajnica Međunarodnog udruženja za dječju i adolescentnu psihijatriju i suradne struke prof. dr. sc. Füsun Çetin Çuhadaroğlu (Turska).

Stručni program kongresa: Plenarna predavanja pozvanih predavača / usmene prezentacije / poster sekcija / okrugli stolovi / predkongresne radionice (mindfulness za djecu i adolescente, motivacijski intervju za djecu i adolescente, poremećaji hranjenja, ADHD, i dr.)


Rok za prijavu i primitak sažetaka: 01.02.2018.
Obavijest o prihvaćanju radova: 01.03.2018
Rana kotizacija: do 01.04.2018.

Službeni jezici: hrvatski i engleski (bez simultanog prevođenja)

Preliminarni program kongresa možete pogledati na web stranicama kongresa OVDJE.

Ovim povodom kotizacija za kongres će biti dostupna po ranoj cijeni od 1.500,00 kn zaključno do 11.04.2018. godine.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje na Predkongresnim radionicama, pozivamo Vas da što prije osigurate svoje mjesto s obzirom da je broj sudionika na istima ograničen.

Predkongresne radionice će se održati dan prije početka Kongresa, točnije 17.05.2018. godine u Psihijatrijskoj bolnica za djecu i mladež u Zagrebu.

Više detalja možete pročitati na web stranicama kongresa.

 

 Veselimo se vašem dolasku!

Predsjednica kongresa:
Doc. dr. sc. Vlatka Boričević Maršanić

Tehnički organizator: Penta d.o.o. • Kontakt osoba: Veronika Jurić • E: veronika.juric@penta-zagreb.hr • T: +385 1 4628 601