Preminuo prof. dr. sc. Vlado Jukić

Dragi članovi Hrvatskog psihijatrijskog društva!

U dubokoj tuzi obavještavamo sve prijatelje, kolege i suradnike, da je nakon kratke i teške bolesti, 03. ožujka 2019.g. preminuo naš uvaženi član, donedavni Predsjednik, kolega, prijatelj i suradnik, prof. dr. sc. Vlado Jukić.

Vlado Jukić rođen je 23. lipnja 1951.g. u Posušju, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, završio je 1976.g. i vrlo brzo ušao u psihijatriju. Kao kolega psihijatar radio je u više naših važnih psihijatrijskih ustanova, Neuropsihijatrijska bolnica Dr Ivan Barbot, zatim Klinika za psihijatriju KBC Zagreb i Klinika za psihijatriju psihijatrijske bolnice Vrapče. Kao psihijatar bit će upamćen kao najvažniji i najdugovječniji Ravnatelj Psihijatrijske bolnice Vrapče, koja je pod njegovim ravnateljstvom cijela bila Klinika za psihijatriju Vrapče.

Tijekom života dosegao je sva stručna i znanstvena priznanja, te bio nagrađivan brojnim nagradama i priznanjima, kako od struke tako i od šire društvene zajednice. Njegov lik i djelo obilježili su trajno cijelo jedno poglavlje u razvoju hrvatske psihijatrije, a njegovo djelovanje ostavit će neizbrisiv trag u razvoju i promociji psihijatrijske struke naručito u Republici Hrvatskoj nakon Domovinskog rata.