Simpozij o dječjoj psihijatriji

Hrvatsko društvo za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju Hrvatskog liječničkog zbora, Klinika za Psihološku medicinu Medicinskog fakulteta, Sveučilište Zagreb, Klinički bolnički Centar Zagreb organiziraju simpozij o aktualnim pitanjima dječje i adolescentne psihijatrije i psihoterapije-Maja Beck- Dvoržak – AKTUALNI DIJAGNOSTIČKI PRISTUPI I SPECIFIČNOST LIJEČENJA U DJEČJOJ I ADOLESCENTNOJ PSIHIJATRIJI I PSIHOTERAPIJI, koji će se održati u četvrtak 1. lipnja 2017. od 13,30 do 18,45 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora, Šubićeva 9, Zagreb.

Simpozij je posvećen prof. dr. sc. Maji Beck Dvoržak, koja je bila jedna od utemeljiteljica dječje i adolescentne psihijatrije pri KBC Zagrebu, Medicinskom fakultetu u Zagrebu i u cijeloj Hrvatskoj. Prof. dr. sc. Maja Beck Dvoržak je već pedesetih godina prošlog stoljeća liječila djecu s psihičkim smetnjama, ali bavila se i važnim znanstveno- nastavnim radom. Na ovakvu tradiciju možemo biti vrlo ponosni, jer je to veliki iskorak i u Europskim i svjetskim okvirima. Njezin rad se i danas nastavlja u različitim drugim oblicima i organizacijskim okvirima. Uloga KBC- ova u Hrvatskoj se na ovaj način i dalje potvrđuje kroz kliničku i znanstveno-nastavnu djelatnost.

Ostali dio prezentacija se fokusira na aktualna i specifična pitanja dijagnostike i terapije u dječjoj i adolescentnoj psihijatriji i psihoterapiji, koja se kao struka razlikuje od odrasle psihijatrije i drugih srodnih struka.

Više o simpoziju i programu pogledajte OVDJE.