Tečaj: Suvremeno razumijevanje i liječenje psihotičnih poremećaja – pozivno pismo za sponzore

Poštovani,

Četvrti put organiziramo poslijediplomski tečaj stalnog medicinskog usavršavanja I kategorije na temu psihotičnih poremećaja. Tečaj je namijenjen psihijatrima, posebno mladim specijalistima, te specijalizantima, ali i srodnim strukama koje zanima mentalno zdravlje i ova specifična problematika.

Ove godine tečaj će se održati 24. listopada 2014. godine u Psihijatrijskoj Klinici Vrapče pod nazivom „Suvremeno razumijevanje i liječenje psihotičnih poremećaja“. Cilj tečaja je upoznati polaznike sa aktualnim spoznajama iz područja dijagnostike i liječenja psihotičnih poremećaja, a koje su nedovoljno poznate ili nedovoljno primjenjivane, ali vrlo relevantne u kliničkom radu. Tu ubrajamo neurobiološke osnove, te teorije razvoja shizofrenije, pristup psihotičnom pacijentu razumijevajući genezu njegove psihopatologije, prepoznavanje psihotičnog razvoja, metode rane intervencije i liječenja psihofarmacima, liječenje rezistentnih oblika bolesti, te posebno liječenje u specifičnim stanjima, poput trudnoće i dojenja, poput komorbiditeta, te liječenje nefarmakološkim metodama poput obiteljske terapije i metakognitivnog trenina. Posebno posvećujemo predavanja na temu prepoznavanja rizika za agresivno ponašanje u osoba sa shizofrenijom, te novosti novog zakona u zaštiti osoba sa duševnim smetnjama koji se odnose na bolesnike sa shizofrenijom. Ovo je četvrti put kako organiziramo tečaj iz ovog područja, svake je dosadašnji tečaj je izvrsno posjećen i izuzetno pozitivne reakcije polaznika su glavna motivacija da nastavimo s našim radom i ove godine. I ove godine program je osvježen i unaprijeđen kako bi polaznicima omogućio, na jednom mjestu, kvalitetnu i relevantnu edukaciju. Tečaj je bodovan od Hrvatske liječničke komore.

Mogućnost potpore za potencijalne sponzore navodimo dalje u tekstu. Naši troškovi su vezani uz plaćanje režijskih troškova Fakultetu, kotizacije Hrvatskoj liječničkoj komori, tiskanje priručnika, domjenak i drugi manji popratni troškovi. Planiramo primiti 50-60 polaznika. Mogućnosti vašeg sudjelovanja su:

  • izložbeni prostor (1 m2 = 2500 kn, minimalno 2 m2=5000) 
  • vaša reklama u knjizi (5000 kn)
  • postavljanje roll-up reklame (3000 kn)
  • podjela promo materijala (2000 kn)
  • sponzoriranje kotizacije specijalizantima (500 kn) ili specijalistima (1000 kn)

Vaše uplate molim uplatiti na Hrvatsko psihijatrijsko društvo, IBAN HR8923600001102181638, OIB 90537984151, sredstva mozete uplatiti s naznakom: Tečaj I. Kategorije „Suvremeno razumijevanje i liječenje psihotičnih poremećaja“.

U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, lijepo molimo da nam se javite osobno, telefonski (01/2367 637) ili mailom (mrojnic@gmail.com) kako bi dogovorili pojedinosti vašeg sudjelovanja.

S poštovanjem, voditelji tečaja

Prof.dr.sc. Vesna Medved
Prof.dr.sc. Vlado Jukić
Doc.dr.sc.Martina Rojnić Kuzman

PROGRAM