Znanstveno-stručni skup STAR, Stress and Anxiety Research Society Conference

Međunarodni znanstveno-stručni skup STAR, Stress and Anxiety Research Society Conference održat će se 2016. godine u Hrvatskoj, od 6. do 8. srpnja u Zagrebu.

Stress and Anxiety Research Society je multidisciplinarna međunarodna organizacija istraživača koji dijele interes u problemima stresa, suočavanja sa stresom i anksioznosti. Njeni članovi, stručnjaci koji dolaze iz više od 35 država, sastaju se godišnje kako bi razmijenili nalaze istraživanja i iskustva kliničke primjene na širokom spektru fenomena vezanih uz stres i anksioznost. Iduće će se godine ova konferencija po prvi puta održati u Hrvatskoj, pri čemu ćemo ugostiti nekoliko stotina istraživača iz cijelog svijeta, ali i stotinjak domaćih stručnjaka iz područja psihijatrije, psihologije, obiteljske medicine, socijalnog rada i srodnih struka koje se susreću osobama s anksioznim i srodnim poremećajima uzrokovanim stresom.

Sa zadovoljstvom možemo istaknuti pozvana predavanja vrsnih stručnjaka u području stresa i anksioznosti.

Profesorica Rita Rosner bivša je predsjednica njemačkog Društva za psihotraumatologiju i aktualna članica odbora Europskog društva za istraživanja traumatskog stresa. Njen aktualni istraživački interes usmjeren je na tretman adolescenata s posttraumatskim stresnim poremećajem nakon seksualnog i fizičkog zlostavljanja, kao i na tretman djece nakon različitih traumatskih događaja.

Profesor Ilan H. Meyer bavi se proučavanjem stresa i bolesti u manjinskim skupinama, točnije odnosom između manjinskog statusa, manjinskog identiteta, predrasuda i diskriminacije te zdravstvenim ishodima u seksualnim manjinama.

Profesorica Darja Maslić Seršić održat će predavanje iz područja zdravstvene psihologije rada. Njen istraživački interes uključuje stres na poslu, suočavanje s gubitkom posla, dispozicijsku zapošljivost te zdravstvene posljedice nezaposlenosti.

Pored ovih tema, sudionici će u pojedinačnim radovima razmjenjivati nalaze istraživanja iz područja stresa, anksioznosti i zdravlja; pomirenja i oporavka od traume u poslijeratnoj rekonstrukciji zajednice; gubitka, žalovanja i nade; akademskog stresa; sportskog učinka, stresa i anksioznosti, metodoloških izazova u mjerenju stresa, anksioznosti i suočavanja; stresa u romantičnim vezama i obiteljskom kontekstu; empirijski provjerenih tretmana stresa i anksioznosti i sl.

Detaljnije informacije o kongresu, programu i različitim vidovima sponzorstva možete pronaći u prilogu i na http://psihologija.ffzg.unizg.hr/star2016/.

Za sve dodatne informacije možete nam se obratiti na tel. 01 4092-089 ili na e-mail star2016@ffzg.hr.

Prof. dr. sc. Nataša Jokić-Begić
Predsjednica Programsko-organizacijskog odbora

STAR SPONSORSHIP OPPORTUNITIES